Co je vlastně ten Reformer Pilates a proč je tak účinný?

Co je vlastně ten Reformer Pilates a proč je tak účinný?

Chtěli bychom ti povědět o zázraku jménem - Reformer Pilates! Pokud hledáš způsob, jak zlepšit své držení těla a kondici, může být pro tebe reformer pilates skvělou volbou. Ještě si ho nevyzkoušela? Můžeš se těšit na spoustu skvělých věcí, které ti tento stroj s téměř neomezenými možnostmi nabídne. Cvičení na reformu není žádným tajemstvím, závislost na tomto druhu cvičení mohou potvrdit i například Jennifer Aniston a Heidi Klum.

Reformer Pilates je moderní a inovativní cvičební metoda, která spojuje principy tradičního pilates s využitím speciálního nástroje zvaného reformer. Reformer je zařízení, které se skládá z dřevěného rámu a polstrované podložky, která se pohybuje po kolejnicích. Na reformeru se používají pružiny, které poskytují odpor a umožňují ti pracovat se svou vlastní vahou těla a posilovat různé svalové skupiny.

 

Reformer pilates je skvělým způsobem jak vylepšit držení těla a zlepšit tvou kondici. Jednou z největších výhod tohoto cvičení je, že se dá přizpůsobit tvé úrovni a tělesným schopnostem. Pokud tedy nejsi zvyklá na intenzivní trénink, nemusíš se bát, že bys na reformer pilates nestačila. Instruktor ti dokáže cvičení přizpůsobit, aby ti vyhovovalo a aby ti pomohlo dosáhnout tvých cílů. 

Reformer pilates je obzvláště užitečný pro ženy, protože se zaměřuje na posílení hlubokých svalů břicha, dolních zad a pánevního dna, což jsou oblasti, které jsou pro nás ženy často problémové. 

Další velkou výhodou reformer pilates je, že při něm můžeš i relaxovat. Díky speciální tréninkové linii se můžeš při cvičení posouvat, stát nebo dokonce ležet. Počkat ležet? Ano slyšíš správně. Co lepšího si přát?

Pokud s Reformer pilates začínáš, důrazně doporučujeme se zúčastnit úvodní skupinové hodiny nebo začít individuální lekcí. Toto je opravdu důležité. Na první lekci se naučíš ovládat a nastavit si Reformer stroj, jak při cvičení dýchat, jak aktivovat střed těla a některé ze základních cviků. Pokud jsi na lekci nikdy nebyla, bylo by pro tebe těžké stíhat tempo ostatních, pokud nevíš jak stroj během lekce nastavit. 

A co je na reformer pilates nejlepší? Žádné velké trápení za 50 minut je hotovo! Cvičení je velmi účinné a výsledky se dostaví rychleji než u jiných druhů cvičení. Za nás určitě doporučujeme a dej nám pak vědět jak jsi spokojená. 💛 

PS: Pokud hledáš ideální pohodlný outfit na tvou první Pilates lekci. Jsi na správném místě. Koukni na naši Movement kolekci. A nezapomeň si protiskluzové speciální ponožky, které jsou většinou k zakoupení na recepci studia 🧦

Indigo Blue Flow Crop top - Movement kolekce

Indigo Blue Biker Kraťasy - Movement kolekce

Za nás doporučujeme studio True Pilates Prague v ulici Purkyňova na Novém městě.

Zpět na blog